De Belgische neo-pop art kunstenares Winna Serrano, bekend voor haar kleurrijke schilderijen en sculpturen, maakte een sculptuur naar aanleiding van de eerste verjaardag van de Rolls-Royce Wraith.

Rolls-Royce Motor Cars presenteerde dit voertuig voor het eerst tijdens het autosalon van Genève in maart 2013.

De bijna 300.000 euro kostende wagen is de krachtigste en technologisch meest geavanceerde Rolls-Royce ooit gebouwd.

“Net als de Wraith moest het kunstwerk zelfvertrouwen en vastberadenheid uitstralen”, vertelt de 32 jarige in Venezuela geboren kunstenares.

“Ik koos uiteindelijk voor een vrouwelijke torso van graniet, vulkanische steen en ijzer die tegelijk kracht en sensualiteit uitstraalt.

Aan de voorkant merk je twee gezichten die in elkaar vloeien. Dit is een verwijzing naar de twee stichters van het roemrijke merk Henry Royce en Charles Rolls die mekaar exact 110 jaar geleden voor het eerst op 4 mei 1904 ontmoetten.

Met al mijn werken probeer ik een glimlach op het gezicht van de mensen te toveren. Het was een moeilijke evenwichtsoefening maar de reacties zijn zeer positief.”

Er word maar 1 exemplaar van het beeld gemaakt. Momenteel staat het tentoon in de showroom van Rolls-Royce motor cars Brussels te Overijse.

In juli verhuist het kunstwerk naar Knokke waar Winna Serrano in galerie Daniel Besseiche een expositie heeft. Daarna gaat het op tournee.

Het wordt naar alle waarschijnlijkheid geveild voor het goede doel.