Inspirerende mode waar Oosterse en Westerse invloeden elkaar ontmoeten. Dat is Issey Miyake. De grootse Japanse designer drukte vooreerst zijn stempel op het modelandschap in de sixties toen hij onder de vleugels van het Givenchy modehuis zijn magie bewerkstelligde. Een halve eeuw later is onze modestad Antwerpen dan ook very thrilled om het briljante fashion brand te mogen huisvesten in haar historische centrum.

Enkele weken geleden opende in een
grotesk, geklasseerd Schermafbeelding 2015-10-05 om 12.37.31gebouw uit de 16de eeuw, het Japanse modelabel een gloednieuwe Issey Miyake shop.

Het historische gebouw kreeg een hypermoderne twist door haar glazen wand en zicht op een rustiek binnenkoertje en lokt je instant naar binnen om het rustgevende interieur te ontdekken : op maat gemaakte meubels vervaardigd in wit beton en gezandstraald glas. De verlichting is ontworpen door Zumtobel en verandert op subtiele wijze in de ruimte volgens de bewegingen van de klant en creëert op die manier een lichtgevende sfeer.

De contrasten tussen de klassieke kenmerken van de 16e-eeuwse gevel in combinatie met de strakke glazen lijnen van de etalage laten de winkel toe zich te focussen op de ISSEY MIYAKE collecties en mannequins. En dat is ook wat ons in het oog sprong. Avant-garde Oosterse ontwerpen met
een subtiele Westerse toets. Dit Miyake op zijn best.

 

ISSEY MIYAKE Eiermarkt 13-17 2000 Antwerpen België