De sneeuw is al van de partij, nu is het dus echt geoorloofd een jenevertje te drinken op een kerstmarkt in de buurt en – waarom niet – tijdens een weekendje weg elders in Europa. Deze kerstmarkten zijn alvast de moeite waard.

 

[av_slideshow size=’no scaling’ animation=’slide’ autoplay=’true’ interval=’5′]
[av_slide id=’2512′ attachment=” title=’Kerstmarkt – Brugge’ link=’lightbox’ link_target=”][/av_slide]
[av_slide id=’2513′ attachment=” title=’Fluwelengrot – Valkenburg’ link=” link_target=”][/av_slide]
[av_slide id=’2514′ attachment=” title=’Julemanden på Pant – Kopenhagen’ link=” link_target=”][/av_slide]
[av_slide id=’2515′ attachment=” title=’Hyde Park – Londen’ link=” link_target=”][/av_slide]
[av_slide id=’2516′ attachment=” title=’Hyde Park – Londen’ link=” link_target=”][/av_slide]
[av_slide id=’2518′ attachment=” title=’Kerstmarkt – Talinn’ link=” link_target=”][/av_slide]
[av_slide id=’2519′ attachment=” title=’Tivoli Gardens Juleparader – Kopenhagen’ link=” link_target=”][/av_slide]
[av_slide id=’2520′ attachment=” title=’Wenen’ link=” link_target=”][/av_slide]
[/av_slideshow]

 

  1. London, Hyde Park – Verenigd Koninkrijk: Wie een weekendje shoppen in Londen heeft geboekt, bezoekt best ook eens de kerstmarkt in Hyde Park, die door velen wordt beschreven als ‘magisch’. Er staan niet enkel hutjes, maar er zijn ook verschillende attracties, een circus, een kerstgrot… Laat je even betoveren en waan je in een echt ‘winter wonderland’. (Foto: PWR Events Ltd)
  2. Nürnberg – Duitsland: Duitsland staat alom bekend voor zijn kerstmarkten, de allerbeste vind je in Nuremberg. De beste wil in dit geval ook zeggen de drukst bezochte kerstmarkt. Als het kan, ga dan tijdens de week, dan is het er rustiger.
  3. Wenen – Oostenrijk: In Wenen vinden we de meest traditionele kerstmarkten. De jaarlijkse ‘decembermarkten’ dateren al van 1924. Gespreid over de hele stad zijn er zo’n 20 markten waar naast de hutjes ook speciale kerstkaart postkantoren en uitgebeelde kerstverhalen zijn. (Foto: Wien Konkret)
  4. Brugge – België: Voor de romantici onder ons is er maar 1 kerstmarkt de beste, die in Brugge. Het historische en gezellige stadje is de perfecte, romantische setting voor de houten stalletjes en mooie schaatspiste. Ideaal voor een eerste date of uitje met z’n twee.
  5. Kopenhagen – Denemarken: Hier vinden we de meeste kerstverlichting. Deze kerstmarkt wordt verlicht met maar liefst 120.000 lichtjes. Zeker kinderen zullen hun ogen niet geloven bij het zien van deze kerstmarkt.
  6. Talinn – Estland: Zeker niet de grootste of de meest speciale kerstmarkt, maar wel de moeite waard gezien de erg aangename en oprechte sfeer die er hangt. Talinn is op zich al een erg fijn stadje om te bezoeken, tijdens de kerstdagen zorgt de gezellige kerstmarkt voor een extra mooie ervaring.
  7. Valkenburg – Nederland: Dit stadje verandert in december in een echte kerststad. De kerstmarkt vindt plaats in grotten en 2 keer per week is er een heuse kerstparade met de échte kerstman.