Je kijkt je ogen uit!

Soms zie je een afbeelding en denk je: ‘c’est impossible!’, maar vandaag gaan wij je 5 prachtige plekken laten zien waar jij direct naartoe wilt!

Danxia Landform Geological ParkRainbow mountain – Danxia Landform Geological Park, China

24 miljoen jaar aan wind, regen en erosie heeft er voor gezorgd dat er een uniek regenboog gestreept landschap is ontstaan. Deze gekleurde bergen lijken een fotobewerking maar zijn 100 procent echt. De bergen zijn in 2010 toegevoegd aan de UNESCO werelderfgoedlijst, en terecht. Naar het schijnt zijn de bergen nog intenser van kleur wanneer het heeft geregend.

labassin-waterfallNo shoes? No shirt? No problem! – Labasin waterval, Filipijnen

Ooit in een restaurant gegeten waar er bij binnenkomst wordt gevraagd om je schoenen uit te doen? Nee? Dan moet je hier zeker eens naartoe! Onderaan de Labasin waterval is een restaurant gebouwd waar er gevraagd wordt je schoenen uit te doen. Daarna word je naar je tafel geleid en zit je als een prinses met je voeten in het kristalhelder water terwijl je geniet van heerlijk eten met lokale ingrediënten. De muur van de waterval is gebruiksvriendelijk dus als je wil afkoelen kan je tegen de muur zitten of liggen. No shoes? No shirt? No problem!

Quinta_Puzzling Palace – Quinta da Regaleira, Portugal

Op 30 kilometer van Lissabon ligt het mysterieuze stadje Sintra. Hier vind je verschillende paleizen en kastelen die gebouwd zijn door architect Luigi Manini in gehele manuelstijl. In de tuin staat niet alleen een kapel met crypte waar je in kunt, er zijn ook twee initiatieputten die ongeveer negen verdiepingen onder de grond gaan. Op elke verdieping zijn gangen aangesloten die je via een labyrint van nog meer gangen naar verborgen plaatsen leiden.

ProcidaBest kept secret – Procida, Italië

Capri en Ischia, move over! Procida is niet alleen het meest gekleurde eilandje, maar ook het kleinste. Met 4km2 is het een klein eilandje, maar zeker de moeite waard. Hou je niet van toeristisch of overvol? Dan is dit de perfecte plek voor jou. Zwarte vulkanische stranden, heerlijk authentiek eten in kleinschalige restaurantjes – zo eentje met vijf stoelen en twee tafels – en vooral veel rust. Je kijkt je ogen uit aan karakteristieke huisjes en hun typische boogarchitectuur. Zo de moeite waard!

Haiku stairsStairway to heaven – Haiku Stairs, Hawaii

Wij zullen je nooit aanraden iets te doen wat verboden is, maar we kunnen je dit prachtige plaatje niet onthouden. Haiku Stairs in Hawaii is een trap op het eiland Oahu, met in totaal 3.922 treden die lopen over de Ko’olau range. De trap is oorspronkelijk gebouwd in 1942 om de antenne van de United States Navy te kunnen plaatsen en bereiken. In de jaren ’50 toen de marinebasis buiten gebruik werd gesteld werd de locatie gebruikt voor een Omega luchtvaartsysteem. Ze vervingen de houten trap door gedeeltes met metalen treden en hellingen. Daardoor zie je naast de huidige trap de houten trap nog liggen. In 2003 werd de trap gerepareerd maar nooit meer open gesteld, en dit gaat volgens de gemeente ook niet gebeuren. Desondanks beklimmen vrijwel dagelijks mensen de Haiku stairs, maar geheel op eigen risico!