De edities van de Berlijnse beurzen Seek, Premium en Bright zijn achter de rug en hebben duidelijk de trends gezet voor SS19. Bovenkleding blijft een belangrijk element op de Berlijnse modebeurzen. Kleding en accessoires voor SS19 stijgen naar een hoger niveau door de levendige kleuren en uitgesproken prints. Het experiment met schaal en proportie in zowel het silhouet als in de print vormen expressieve motieven en creatieve nieuwe vormen. SS19 is een seizoen om alvast naar uit te kijken! Dit is de top 5 trends vanuit Berlijn:

Hyper Hawaiian

SS19
Bron: Trendstop

Dat we veel kleur mogen verwachten tijdens SS19 kunnen we zien aan de tropische Hawaiiaanse prints die weer hun intrede doen. Palmbladen, fotorealistische bloemen en hibiscusmotieven in een bom van kleuren geven energie aan je outfit.

Transparante Waterproofs

SS19
Bron: Trendstop

Een opkomende trend dit seizoen zijn de waterproof jassen, of simpelweg de regenjassen. Volgend seizoen zetten de transparante regenjassen die trend gewoon verder. Deze keer zijn ze gemaakt van vlieggewicht performance weefsels wat de jassen lichter in gewicht maakt en dus draagbaarder tijdens warme dagen. De levendige felle kleuren van dit seizoen moeten volgend seizoen plaats maken voor zachte pasteltinten in semi-transparante stoffen.

Nautical Tech

SS19
Bron: Trendstop

De klassieke nautische look krijgt tijdens SS19 een moderne update. De zeilsport geïnspireerde jasjes worden verkort en krijgen daardoor een hippere look. Een fel palet van geel, blauw en fris wit versterkt de nautische kleuren, colorblocking is een must in deze trend.

Sculpted Sole Sneakers

SS19
Bron: Trendstop

Dit seizoen zijn de dad-sneakers een ware hype. Die sneaker wordt volgend seizoen verder uitgewerkt: Je schoenzolen worden echte kunstwerken. De bovenkanten van de sneakers blijven dan weer sober en minimalistisch zodat alle aandacht naar je zolen gaat. Een populaire retro stijltrend uit de jaren 90.

Logomania

SS19
Bron: Trendstop

Terwijl sommigen denken dat het einde van de logomania in aantocht is, blijkt uit de Berlijnse beurzen het tegenovergestelde. Statement branding beleeft een ware herbeleving. Schoenen krijgen een update door de compacte compositie van de logo’s, bijvoorbeeld handgeschreven prints op de zolen of bedrukkingen op de veters. Bij kledij wordt het logo dan weer opvallender en groter. Monochrome letters bieden een alternatief voor de voordien eenvoudige logo’s.

Wij kijken alvast enorm uit naar het volgende seizoen en kunnen niet wachten om met de nieuwe trends te paraderen!