Vlaanderen is een fashion academy rijker en ze heet ‘Talundra’. Geen conventionele opleiding maar een scholing waar een pragmatische aanpak en slow fashion KEY zijn. Met de Talundra Academy, bestaande uit verschillende fashion-opleidingen op maat, positioneert de mode start-up zich als ruggensteun van lokale talenten, vakmensen en ontwerpers en maakt het haar persoonlijke missie om een nieuw ecosysteem in de mode te promoten

 

Cursisten kunnen in de Talundra Academy terecht voor een breed scala aan opleidingen, zoals naaitechnieken/confectie, modeontwerp, textiel en patroontekenen. Ervaring is geen must, motivatie is dat wel. Deelnemers starten allemaal vanuit een persoonlijke doelstelling, bijvoorbeeld om te werken in de modewereld, modeondernemer te worden of een eigen garderobe te creëren en kiezen op basis hiervan hun modules op maat.
Het succes van haar Academy in Brussel waar al 1.000 mensen  werden vergaard,  inspireerde Talundra om er vier nieuwe te openen, meer bepaald in Gent, Antwerpen, Charleroi en Luik.
Maar Talundra heeft ook nog something extra special in petto. Door middel van de Teacher & Partner Pool kunnen lesgevers hun kennis doorgeven aan het talent van de toekomst en dit via de Teacher Pool en de Partner Pool. De vakmensen uit de Teacher Pool geven les in de infrastructuur van Talundra. In de Partner Pool stellen de lesgevers hun eigen werkruimtes of ateliers open voor de cursisten.

Je inschrijven kan nog steeds! Check de website voor meer info (www.talundra.com)
Talundra hopes to see you in their world of fashion…

De nieuwe Academy-locaties

Gent: Zuidstationstraat 3, 9000 Gent
Antwerpen: Frankrijklei 37, 2018 Antwerpen
Charleroi : Boulevard Joseph Tirou 101, 6000 Charleroi
Luik : Boulevard de la sauvenière 38, 4000 Luik