Swimwear for everybody!

Iedereen moet zich prettig kunnen voelen in swimwear. Ook als je net dat ene kilootje te veel hebt, in het bezit bent van een grote voorgevel of juist niet, of wanneer je juist erg atletisch gebouwd bent. De bikini is er voor iedereen, het is gewoon een kwestie van geometrie! TALKIES brengt je de do’s en don’ts voor alle lichaamstypes.

De driehoek

Deze lichaamsvorm kenmerkt zich door smalle schouders en brede heupen, vaak vergezeld met een kleinere voorgevel á la Jennifer Lopez.

Do: Leg de nadruk op jouw bovenlichaam en ga voor een opvallende top met een mooi decolleté. Kies voor franjes, ruches of borduursels. Durf te gaan voor een diepe V-uitsnijding, een sexy cleavage trekt immers alle aandacht!

Don’t: Draag liever geen smalle of te kleine broekjes. Ga voor een bredere slip of een boxer. Hou de onderkant simpel om daar geen onnodige aandacht op te vestigen.

Badpak Mara Hoffman € 296,-

De omgekeerde driehoek

Bij dit type is het juist andersom. De omgekeerde driehoek is breed vanboven en smal onderaan. Een goed voorbeeld van deze lichaamsvorm is Naomi Campbell

Do: Kies voor bredere bh-bandjes waardoor je geen last krijgt van je nek of rug en zorg ervoor dat jouw buste genoeg ondersteuning en de nodige lift krijgt. Ga voor een egale top met eventueel dubbele bandjes.

Don’t: Bandeautopjes of strapless modellen geven jouw buste niet de ondersteuning de ze nodig hebben voor dat wauw-effect. Dat telt dan weer niet als je La Campbell herself bent.

Bikini VIX, top € 158,- slip € 158,-

De zandloper

Dit type wekt het meeste jaloezie op aan het strand. Vrouwelijke vormen met een slanke taille. Booty like Kimmy K!

Do: Eigenlijk kan er met jouw lichaamsvorm weinig misgaan, maar vintage badpakken en bikini’s met een hoge slip benadrukken jouw slanke taille. Bovenstukken in balconette model kan je trouwens ook prima hebben.

Don’t: Mix liever geen verschillende prints met elkaar om de mooie balans niet te verstoren.

Bikini Dolce & Gabbana € 390,-

De rechthoek

Dit lichaam is atletisch en recht gebouwd en je bent in het bezit van eindeloze ledematen. Did anyone say Cameron Diaz?

Do: Go crazy! Prints, gekke vormen en snits, ruches of asymmetrische modellen.

Don’t: Bandeau bikini’s of hele sportieve modellen doen niet zoveel voor jouw lichaam.

Bikini Marysia, top € 165,- slip € 165,-

De cirkel

Je bent gezegend met veel ronde, vrouwelijke vormen en je hebt weinig taille. Hallo Rihanna!

Do: Drukke printjes, hoog uitgesneden badpakken met diepe V, donkere kleuren, hoge slips en drapages maken jouw lijf optisch slanker.

Don’t: Badpakken met een ronde hals kun je beter vermijden. Show off those curves!

Badpak Dolce & Gabanna € 395,-

Het vierkant 

Jouw figuur kenmerkt zich door de brede schouders, rechte taille, heupen en benen á la Kim Cattrall.

Do: Bikinibroekjes met ruches geven jouw heupen optisch meer vorm. Ga je liever voor meer bedekking? Ga dan voor een badpak met een koord om je middel. Kies voor grove prints.

Don’t: Net als bij de rechthoek doen sportieve modellen niet zoveel voor jouw lichaamsvorm.

Bikini Mara Hoffman € 310,-

Welk swimwear item ga jij aanschaffen?