De afgelopen weken heeft de wereldwijde COVID-19-crisis geleid tot een enorme toename van de vraag naar persoonlijke beschermingsuitrusting (PBM’s), zoals kleding, maskers en brillen. De aanzienlijke mondiale vraag heeft geleid tot ernstige tekortkomingen in het aanbod van essentiële beschermingsmiddelen, die dringend nodig zijn in de gezondheidssector.

De werknemers van Silhouette International hebben de bezorgdheid van vele mensen over de veiligheid van gezondheidswerkers in deze uitdagende tijden gedeeld en hebben gezocht naar oplossingen om de noodzakelijke uitrustingen te kunnen leveren.

De premium brillenfabrikant met het hoofdkantoor in Linz, Oostenrijk, schenkt 20.000 paar evil eye brillen uit hun nieuwste collectie sportbrillen aan het Rode Kruis. 5.000 van deze brillen van topkwaliteit worden aan het Rode Kruis in Opper-Oostenrijk geschonken en nog eens 15.000 paren worden verdeeld over de overige Oostenrijkse staten. De brillen kunnen worden gebruikt door de mobiele sampling teams en in de drive-in testcentra van COVID-19.