Diamonds are a girl’s best friend. En laat dat nu net hetgene zijn waar Peter Poussenier zich in onderscheidt. De Antwerpse juwelier is gespecialiseerd in handgemaakte diamant juwelen op maat. ‘Onze goudsmeden krijgen de tijd om hun ziel te leggen in een juweel. Uiteindelijk is het hun vaardigheid en ervaring die van een object een uniek kunstwerk maakt.’

Vergis je niet, Peter Poussenier is niet zomaar iemand die klakkeloos alle trends volgt. Na zijn studies belandde hij op z’n 22ste in de wereld van edelstenen en luxejuwelen. Hij bouwde in de Benelux een eigen cliënteel uit en ontwikkelde zo een gevoel voor de diamant markt. Verder is het niet de bedoeling dat je als klant naar een van zijn winkels komt om gewoon eens rond te kijken. ‘Wij werken op afspraak zodat we op voorhand op de markt kunnen zoeken naar de diamant die jij wil.’ Neem dus gerust eens een kijkje op voorhand op hun website poussenier.com. Van tijdloze klassiekers tot zelf ontworpen stukken, alles is mogelijk.

Op zoek naar een verlovingsring bijvoorbeeld? Hun website biedt eindeloos veel keuzes. Het model waarover je info wil tijdens de rendez-vous, voeg je aan je mandje toe. Deze lijst kan je daarna vrijblijvend doorsturen naar een van de Poussenier ateliers. Zo kunnen zij je bezoek al voorbereiden en eventueel al op de markt op zoek gaan naar jouw ideale diamant. Sounds good right?

Le prix du jour

Verder kunnen ze bij Peter Poussenier altijd je juiste prijs garanderen. ‘Doordat ons aanbod zo groot is kunnen wij rechtstreeks inspelen op verschuivingen binnen de markt.’ Op hun site kom je echter geen prijzen tegen. Geen paniek! ‘De edelmetaalprijzen schommelen nu eenmaal en er zijn veel variaties mogelijk. De juwelen en de prijzen worden op maat gemaakt.’

Het is niet alleen le prix die Peter Poussenier van een andere juwelier onderscheidt. Beide fillialen bevinden zich immers in het hart van de diamantwijk in Antwerpen. Hun enorme know-how van alles wat er zich binnen de diamantwijk afspeelt zijn een van hun grote troeven. Geen louche zaakjes, hier wordt alles op een professionele manier afgehandeld. Daar hebben ze dan ook hun goede reputatie aan te danken. Ook regelen zij het onderhoudt van de diamant jaren nadien je het juweel bij hen gekocht hebt.

Alle verdere info vind je op poussenier.com.