Petit Bateau is altijd enthousiast over het verrijken van zijn collecties via exclusieve partnerships. Voor het einde van het jaar is het merk een samenwerkingsproject aangegaan welke de legendarische zeemansstrepen samenbrengt met de verbeelding van de Belgische ontwerper Cedric Charlier.

 

Met behulp van de iconische zeemansstrepen als canvas voor zijn creaties, heeft Cedric Charlier een capsulecollectie ontworpen voor mannen, vrouwen en kinderen in een perfecte harmonie van deze tijd. De moderne stijl, die ondersteund wordt door de nauwgezetheid en snit waar Charlier bekend om staat, blijkt de klassieke lijnen met collages in zachte stukken te breken en de traditionele ontwerpen met behulp van felle kleuren door elkaar te schudden.

Geschilderde lijnen verdringen perfect rechte strepen en de gebruikelijke horizontale strepen delen de schijnwerpers met hun verticale leeftijds genoten.

Fotograaf Alfredo Piola heeft de levendige collectie en de viering van de beweging weten vast te leggen in een “zero gravity” foto. Het beeld laat dansers zien die een verscheidenheid van gedurfde acrobatische toeren uitvoeren.