Dinsdag 26 juni 2018De retrolook doet weer zijn intrede in de interieurwereld. Vorig jaar draaide het nog allemaal om minimalistische zwart-witte looks, dit jaar geven we de voorkeur aan warme, aardse tinten, een echte retro-revival dus. De vintage interieurdesigns uit de jaren ’50, ’60 en ’70 zijn weer helemaal hot. Vooral natuurlijke materialen als rotan, eik, teak, leder, suède en marmer zijn een musthave in je huiskamer.

Met de comeback van de goudkoorts en het marmer kon de Belgische woonwebshop Furnified niet anders dan inspelen op de retro-revival. Ze bracht de vintage stijl tot leven in haar nieuwe meubelcollectie. Goud was in de jaren ’70 enorm populair in ‘cocktail hour’-accessoires. Dat prachtige vintage goud vind je terug in de ronde retro spiegels, het Scandinavische ‘Oskar’ dressoir en de Ilona hanglamp. Furnified integreert goud op zo’n manier in haar ambachtelijk vervaardigde meubels en interieuraccessoires dat die zowel in minimalistische als eclectische interieurs tot hun recht komen.

retro-revival

retro-revival

 

 

 

 

 

 

retro-revival

Combineren met een andere retro look? Gebruik marmer! Marmer maakte enkele jaren geleden alweer haar intrede in de huiskamers en die trend zet zich verder anno 2018. Marmer als wand- of vloerbekleding kennen we al. Nu worden ook woonaccessoires gehuldigd in een marmeren jasje wat de retro-revival nog meer naar binnen brengt. Ga je voor het Emily wandrek, het Richard salontafel of toch liever de Florence bijzettafel? It’s up to you!

retro-revival

Ook pastel blijft stijgen in populariteit. Is roze je toch net te girly? Kies dan voor warm oudroze. Andere kleuren die ook hip zijn in de huiskamers van tegenwoordig zijn smaragdgroen, okergeel en cognac. Ze bezorgen je huiskamer, in combinatie met een mooie sanseveria of cactus, bovendien een exotische touch.

retro-revival