Juwelierszaak Tollet stelde afgelopen donderdag in Brussel enkele collecties voor waaronder die van Poiray en Hulchi Belluni.

Les Interchangeables van Poiray

IMG_9941Het merk Poiray startte in 1974 met horloges, het vierkante model ‘Ma Première’ werd zo’n succes dat het na verloop van tijd werd vergroot en de naam ‘Ma Grande Première’ kreeg. Ook werd een mini versie van ‘Ma Première’ uitgebracht: ‘Ma Mini’, deze is tijdloos en past perfect om je pols voor een avondje uit. Sinds deze winter is er ook een ronde horloge ‘Ma Préférence’ verkrijgbaar. Wat deze collecties zo bijzonder maken is dat ze verwisselbaar zijn. Je kan de armbanden namelijk uit het kader van de horloges slepen en er een andere armband in plaatsen. Dit zorgt ervoor dat je je horloge kan aanpassen aan elke gelegenheid en outfit.

In de armband collecties voor de horloges kan er een onderscheid gemaakt worden tussen armbanden met een klassieke sluiting en armbanden zonder sluiting. Het voordeel van de armbanden zonder sluiting is dat ze op maat zijn afgemeten en het horlogekader volop accentueren. Daarnaast is het ook mogelijk om je horloge te combineren met een leuke foulard.

Ook de ring ‘Ma Préferée’ is verwisselbaar, je kan zowel het kader als de steen verwisselen.
De prijs van de ring varieert tussen €2.400 en €5.000, indien je een nieuwe steen wil kan dat al voor €200. Ma Préferée wordt gekoppeld aan momenten in het leven, het is een ring vol verhalen en herinneringen.  Daarnaast legt Poiray ook de nadruk op de liefde: aan de binnenkant van sommige ringen zitten hartjes. Het hartmotief komt ook voor in de kettingen en armbanden doorheen de collectie. Deze hartjes leggen de focus op liefde, trouwen en gevoelens. Hun producten weerspiegelen als het ware geluk en liefde doorheen alle mooie momenten in het leven.

Positieve harmonie bij Hulchi Belluni

Hulchi BelluniDe merknaam Hulchi Belluni ontstond uit een combinatie van verschillende elementen die de filosofie van de ontwerpster Martine Hul perfect weerspiegelt. Haar naam ‘Hul’ kan je erin terugvinden, evenals het woord ‘Chi’ dat staat voor de positieve kosmische energie. Belluni, ofwel ‘la bella luna’/de mooie maan is voor Martine Hul een bron van creatieve energie, romantiek en emotie. Het is dus niet verwonderlijk dat ze haar juwelen creëert in een omgeving met een positieve Chi. Ze vertelde ons ook dat er bij volle maan zeker niets kan misgaan. Martine Hul ontwerpt haar juwelen met als doel de persoonlijkheid van de Belluni vrouw naar voor te brengen. De juwelen moeten een positief gevoel creëren en uitstralen.

Hulchi Belluni is trendy, hedendaags met een licht klassieke accent waardoor de juwelen op elk moment van de dag gedragen kunnen worden. De ontwerpen van Martine Hul zijn op technisch vlak ook heel innovatief. Zo creëerde ze een stretch armband zonder slot die in één beweging aan en uit kan. De prijs van dit 18k goud product is zeer toegankelijk voor groot publiek. Het armband, dat je kan terugvinden in de Boeli Boeli collectie kan al worden aangekocht voor €2.300.

Een ander briljant product van Hulchi Belluni is de ‘Funghetti’. Deze ring is ontworpen met het idee dat vele vrouwen dromen van een solitair. Het model oogt als een solitair dankzij haar kleine diamanten die pavé geplaatst zijn. Bovendien is de Funghetti, die al te verkrijgen is vanaf €1.400, goed te combineren met een trouwring.

Alle collecties van Hulchi Belluni zijn gebaseerd op Feng Shui, ze stralen liefde uit en brengen vreugde. Een voorbeeld van zo’n collectie is ‘Toi & Moi’, deze collectie staat symbool voor liefde tussen twee mensen dat bezegeld wordt door een slotje.