‘De natuur is onze speeltuin en die moeten we beschermen’. Het is het motto van Jack O’Neill, de oprichter van het gelijknamige Californische surfwear merk. Het sportieve label dat al jaar en dag gekend is voor haar kwaliteit en comfort ging een wel zeer merkwaardige samenwerking aan met Studio Tjeerd Veenhoven. De Nederlandse designstudio trok naar India voor een palmboom waar jaarlijks meer dan 80 miljoen bladeren van af vallen. Tjeerd onderzocht voor O’Neill hoe deze palmbladeren gebruikt konden worden voor slippers. Met resultaat want na exact vier jaar onderzoek kreeg hij het voor elkaar om de bladeren in palmlaminaat te transformeren voor de favoriete schoenen van surfers: slippers.

Het project draagt niet enkel zorg voor onze planeet Aarde. Ook de lokale bevolking heeft er baat bij. De gevallen palmbladeren worden opgeraapt door lokale Indiase werknemers en worden dan zorgvuldig geselecteerd om ze te prepareren voor fabricage. Voor ieder opgeraapt palmblad krijgen ze een vergoeding waardoor de levenskwaliteit voor Indiase mensen een mooie boost krijgt. Vandaar dat het project ook de naam het ‘Tree of Life Project’ kreeg.

O’Neill Footwear brengt voor deze zomer twee stijlen van palmleerslippers voor vrouwen uit waaronder een slipper met een teenbandje onder de naam ‘Chelsea’ en een sandaaltje met een gekruist bandje onder de naam ‘Sophie’. Elk paar slippers is uniek en verschilt in kleur en andere kenmerken, omdat palmbladeren een natuurproduct zijn. De palmleerslippers van O’Neill zijn verkrijgbaar voor € 79,95. Een koopje met een hart voor onze natuur en medemens…