MoetChefsHet gereputeerde champagnehuis Moët & Chandon lanceert zijn eigen wedstrijd voor topchefs. Het belooft een nieuwe unieke culinaire ervaring te worden! Op 26 november krijgen tachtig genodigden de unieke kans om in de spectaculaire Rotondezaal van BOZAR in Brussel hun stem uit te brengen voor drie grote talenten van de Belgische gastronomie: Kenny Bernaerts, Kwinten de Paepe en Jean-Philippe Watteyne. Fijnproevers aan acht tafels krijgen gerechten voorgeschoteld die bereid worden in een speciaal hiervoor ingerichte keuken in de coulissen van BOZAR.

Deze wedstrijd voor culinair meesterschap biedt de koks de kans om het beste van zichzelf te geven door creativiteit en snelheid te combineren. Moët & Chandon schenkt zijn genodigden een unieke gastronomische ervaring. Een gelegenheid om van de heerlijkste smaakcombinaties te genieten, samen met Moët Impérial, Grand Vintage 2006 en Rosé Impérial. Deze champagnes, door kenners gelauwerd om hun geraffineerde, exclusieve uitstraling en hun diepe, stralende kleur, werden geproduceerd met de beste druiven. Ze zullen perfect passen bij de menu’s, en zullen de subtiele smaken van de gerechten naar een hoogtepunt voeren.

Delen, vieren, een intens genot voor de smaakpapillen en gezelligheid: al meer dan 270 jaar lang zijn dit de waarden van Moët & Chandon. Op 26 november kunnen de genodigden aanschuiven aan tafel om er de rijke interactie te ontdekken tussen de smaken van de champagne en de gastronomie, tussen culinair meesterschap en de waarden van Moët Impérial, Grand Vintage 2006 en Rosé Impérial. De fijnproevers die aan deze unieke avond deelnemen, krijgen de verrukkelijke verantwoordelijkheid om aan elk gerecht een score toe te kennen. Slechts één chef-­kok kan de wedstrijd winnen en wordt bekroond met de titel van ‘Moët Chef 2014’. In de loop van de namiddag beginnen de koks aan hun voorbereidingen in de keuken. Om 19.00 uur arriveren de gasten in BOZAR, waar ze een glas champagne geserveerd krijgen van een piramide champagneglazen gevuld met Moët Impérial. Na ontvangst in de Rotonde worden de gasten en de chef-­koks uitgenodigd voor een fotoshoot om de avond te vereeuwigen. Virginie Claes en Jean-Michel Zecca, die het diner presenteren, zullen vervolgens de drie chef-koks voorstellen aan de gasten.

Kenny Bernaerts bekijkt het leven met een open en creatieve geest: deze kookfanaat vindt echt overal inspiratie, zowel op reis als achter zijn fornuis. Hij is de oprichter van Studio Bern, dat gespecialiseerd is in creative food consultancy, en heeft al de nodige ervaring met kookwedstrijden op televisie, onder meer als jurylid bij VTM MasterChef.

Kwinten De Paepe, oprichter van sterrenrestaurant Trente (www.trente.be), werd meermaals bekroond met prestigieuze prijzen. Hij houdt ervan om de klassiekers van deBelgische gastronomie een nieuw jasje aan te meten en ze te herinterpreteren in geraffineerde en verfijnde gerechten.

Jean-Philippe Watteyne, finalist van het programma Topchef en inmiddels ook chef-kok van zijn eigen restaurant iCook (www.restaurant-icook.be), kreeg de liefde voor het koken met de paplepel ingegeven. Zijn grootmoeder leerde hem proeven en gaf hem respect voor het product mee. Hij geeft er zijn eigen moderne twist aan en verrast keer op keer de smaakpapillen.

Vanaf 20.30 uur kunnen de gasten proeven van Moët & Chandon Impérial. Daarbij worden ook de voorgerechten geserveerd. Iedere chef-kok presenteert zijn gerecht. Vervolgens kan elke gast stemmen op zijn favoriete voorgerecht. Bij de degustatie van Moët & Chandon Grand Vintage 2006, de nieuwste florale millésimé en een unieke creatie van de keldermeester van het champagnehuis, zullen ook de hoofdgerechten worden gedegusteerd en vervolgens beoordeeld door het publiek. Bij de introductie van Moët & Chandon Rosé Impérial wordt een palet van desserts geserveerd. Ook na deze degustatie volgt een stemronde. Dan is het tijd voor de jury om alle punten op te tellen en de laureaat bekend te maken. De bekroonde chef-kok ontvangt de titel van ‘Moët Chef 2014’.

De website www.moetchef.be gaat op 15 oktober online. Via deze site kan iedereen via een veiling tickets kopen voor dit uitzonderlijke diner. Het startbod ligt vast op €125 per persoon. Het ingezamelde geld zal worden overgemaakt aan de vereniging Make a Wish, die de hartenwensen van zieke kinderen vervult. Een heerlijke, ludieke, onvergetelijke en bruisende ervaring, gehuld in de luxueuze en feestelijke aroma’s van Moët & Chandon.