De mode-momenten van 2016

We zijn al zeven hele dagen in 2017, maar toch willen wij nog even terug blikken op wat mooie modemomenten van 2016.

chanelcruise2017

Chanel Cruise 2017

Dat koning Karl altijd weet te verrassen, is geen geheim meer. Van shows over de Chinese muur tot een volledige Chanel supermarkt, niets is te gek. Sinds december 2014 zijn de reissancties voor Cuba opgeheven en hiermee zag het groot modehuis dan ook de kans om als eerste de grens over te steken en een groot spektakel neer te zetten. Een historisch moment voor de mode-industrie. De Chanel cruise 2017 catwalkshow vond plaats in Havana, hoofdstad van Cuba. Koning Karl zorgde ervoor dat zijn gasten, moderedacteuren, popsterren, celebrities, in geheel Cubaanse stijl van hun hotel naar de show werden gebracht in felgekleurde jaren vijftig auto’s. De show was een spektakel, mede doordat het in open lucht en in de straten van Havana geshowd werd.

raf-simons

Bill Cunningham

2016 is ook een jaar waarin we veel legendes zijn verloren. David Bowie, acteur Alan Rickman, Maurice White, Prince en op de laatste dagen van 2016 heeft George Michael ons ook verlaten. Maar in de mode-industrie is er ook een legende heengegaan. Bill Cunningham wordt ook wel de legende van de New York Times genoemd. Hij is bij New York Times bekend geworden door zijn straatfotografie. Bill ging graag te fiets door de straten van New York op zoek naar boeiende mensen om te fotograferen. Bill wordt al snel geroemd en geliefd door zijn unieke kijk op mode, maar ook zijn bescheidenheid. Hij droeg zelf niet vaak spectaculaire dingen en voelde zich prettig bij een blauwe spijkerjas, kaki broek en zwarte schoenen. Anna Wintour zei ooit heel mooi: “We all dress for Bill.”

celeb-merch

Celebrity merchandise

Of je nu een true belieber bent of een echte Kanye fan, het had vooral met de hype en must te maken. De celebrity merchandise was niet uit het straatbeeld weg te denken. Het Purpose t-shirt bijvoorbeeld. Geliefd bij man en vrouw, grunge of sexy gestyled, het was een geliefd item. De collecties van Kanye West maakten veel los dit jaar. Een vol Madison Square Garden waarbij honderden modellen stil stonden in zijn Yeezy Season 3 collectie terwijl zijn nieuwe album The Life Of Pablo ter gehoren werd gebracht. De hype rond zijn schoenen yeezy 350 wordt met de dag groter. De schoenen zijn overal uitverkocht en de vraag is nog steeds enorm. Bij Kanye West kom je al dicht in de buurt bij de Kardashian-Jenner family en er is een dame in het specifiek die de celebrity merchandise naar the next level tilt. Kylie Jenner. Alles wat zij maakt en verkoopt is binnen, ruim gezegd, tien minuten uitverkocht. Het begon met lipkits, want haar lippen konden nog wel een extra boost aandacht gebruiken, tot Kyeshadows, lingerie en haar eigen kalender. Kylie Jenner is de queen op het gebied van celebrity merchandise.

screen-shot-2016-11-14-at-12-33-35

Raf Simons voor Calvin Klein

Het was een totale shock toen Raf Simons aangaf te stoppen als creatief directeur voor Dior. De ontwerper werd in oktober 2012 creatief directeur toen John Galliano de laan uit werd gestuurd. Eind 2015 werd beweerd dat Raf Simons meer tijd wilde voor zijn eigen modelabel, maar niets bleek minder waar toen er halverwege 2016 het bericht binnen kwam dat Raf Simons Franse couture chic verruilt voor commercie van Calvin Klein. Zijn keuze wordt als gewaagd beschouwd, omdat hij bedankt voor een van de meest begeerde banen in de modewereld. Wij vinden dat je je hart moet volgen en altijd moet doen wat goed bij jou past en wat jij gepassioneerd kunt doen. You go Raf!

victoriasecret

De Victoria Secret Show 2016

Als klap op de vuurpijl is altijd aan het einde van het jaar de meest sexy catwalkshow van het jaar. Voor modellen de droom om mee te mogen lopen, voor de thuiszittende vrouw de droom om ooit zo slank te zijn. Na heel wat jaren in New York te hebben geshowd, zijn er verschillende andere locaties geweest. LA, Londen, Miami Cannes, en dit jaar streken de Angels neer in de number one fashion capital of the world, Parijs! Met veel bombarie in het vliegtuig, alles werd uitgebreid vastgelegd op Instagram, kwam er een roze wolk in Parijs terecht. Grand Palais was omgetoverd tot waar lingeriepaleis. Met modellen zoals Adriana Lima, Romee Strijd, Taylor Hill, Candice Swanepoel, Gigi Hadid, Kendall Jenner, Karlie Kloss ging het spektakel van start.

Wat zijn volgens jou DE mode-momenten van 2016?