Happiness is homemade

Ben je aan het uitbrakken van gisteren? Of heb je gewoon echt een luie zondag? Deze suikervrije granola doet het altijd goed, zeker op zondagochtend. Hij is super knapperig en lekker zoet van smaak.

Waarom zou je granola zelf maken?

De verpakte granola van de supermarkt bevat veel toegevoegde suikers en heeft misschien niet altijd de ingrediënten die jij lekker vindt. Als je zelf je granola maakt zijn de opties eindeloos! Je kunt granola net als muesli eten, lekker bij yoghurt (vega variant: Sola- of kokosyoghurt), met fruit of als snack.

Eigen smaak

Waar hou jij van? Je kunt namelijk eindeloos variëren met granola. Zo kan je bijvoorbeeld cacao granola maken, waarbij de vlokken op smaak zijn gebracht met rauwe cacao. Ook kan je de havervlokken op smaak brengen met goji bessen en açai. Hou je eerder van kokos? Probeer dan eens wat kokossnippers toe te voegen. Echt eindeloos dus!

Wat heb je nodig?
  • 160 gram havermout
  • 40 gram gehakte noten*
  • 2 eetlepels ahornsiroop
  • 1 eetlepel kokosvet (kokosolie kan ook)
  • 2 eetlepels water
  • 1 theelepel kaneel
  • 2 handenvol bessen**

*Biologische ongebrande noten, ongezouten cashews, walnoten, pompoenpitten of zonnebloempitten

**Goji bessen, açai bessen, rozijnen of moerbeien

Hoe te bereiden?
  • Verwarm de oven voor op 150 graden
  • Mix alle droge ingrediënten, behalve de bessen, in een kom door elkaar
  • Laat het kokosvet of kokosolie smelten op een laag vuur en voeg de siroop en water toe, roer dit goed door
  • Meng nu de droge ingrediënten met de kokosolie in een kom.
  • Verdeel de granola over een bakplaat en bak het ongeveer voor 15 à 20 minuten in de oven
  • Wanneer de granola een goudbruine kleur heeft, kan het uit de oven. Laat het 10 minuten goed afkoelen en voeg dan de bessen/rozijnen toe

Eet smakelijk!

granola