[av_image src=’https://www.talkiesmagazine.be/web/wp-content/uploads/2014/05/JPG_RocheBobois.jpg’ attachment=’3514′ align=’center’ animation=’no-animation’ link=” target=”]

Wie de naam Jean Paul Gaultier hoort denkt al gauw aan de punt-bh van Madonna, de rokken voor mannen en modellen met een maartje meer. Maar de ‘enfant terrible’ is meer dan alleen maar met fashion en geurtjes bezig.

Roche Bobois is de officiële parnter van de tentoonstelling ‘The Fashion World of Jean Paul Gaultier’ die nu te bezichtigen is tot 25 augustus 2014 in de Barbican Art Gallery in London. Deze tentoonstelling omvat 190 haute couture en prêt-à porter stukken maar beschikt ook over een aantal meubelstukken die de Franse couturier heeft ontworpen voor het meubelmerk Roche Bobois. Het restaurant gedeelte, de Jean Paul Gaultier “pop-up bar” is volledig ingericht met deze meubelen, waaronder de Ben Hur fauteuils, Mashio en Femina staande lampen en de Couture versie van de Mah Jong sofa. Dit model is al in 1971 ontworpen door Hans Hopfer en is de bestseller van Roche Bobois maar werd onlangs in een nieuw jasje gestoken door Jean Paul Gaultier en is te verkrijgen in twee verschillende versies: Couture en Matelot.

Staat London dit jaar niet op je lijstje om te bezoeken maar zou je het toch graag willen zien….. Dan moet je nog even geduld hebben tot volgend jaar. De volgende stop voor de internationale tour zal Parijs zijn. Het Grand Palais zal van 1 april tot 3 augustus 2015 het decor zijn waar je deze uitzonderlijke tentoonstelling in levende lijve kan aanschouwen.