image-4Eens iets anders eten op restaurant is soms een hele uitdaging. Maar daar is sinds afgelopen zaterdag in Gent verandering in gekomen. Bij het eten van insecten denken wij meteen aan bush-mensen en derde wereld landen, maar daar willen David Creëlle en Liesbet Minne verandering in brengen.

Er wordt te weinig gebruik gemaakt van sprinkhanen, krekels en andere insecten als bron van voedsel. Insecten zijn hoogwaardig voedsel met een vergelijkbare voedingswaarde als rund- of varkensvlees.

Insecten zijn een rijke bron van eiwitten en daarom een uitstekend alternatief voor vlees en vis. Bovendien zijn ze goed verteerbaar voor de mens. Ze zijn rijk aan proteïnen en hun voedingswaarde is vergelijkbaar met dat van rund– en varkensvlees.

In het restaurant Bugs&Lunch kun je genieten van insectengerechten en menu’s op basis van insecten op donderdag- , vrijdag- en zaterdagavond

En een volwaardige lunch (met voor wie wenst een knipoog naar BUGS) op donderdag-, woensdag-, donderdag-, vrijdag- en zaterdag.

Met hun insectenbereidingen willen ze zoveel mogelijk mensen maar vooral kinderen overtuigen dat eten van insecten niet alleen gezond is en ecologisch, maar ook “geen-ver-van-mijn-bed-show” hoeft te zijn.

Daarom trokken ze hun stoute schoenen aan en schreven ze enkele toonaangevende frituren aan met de vraag of zij Creëlles krekelkroket willen aanbieden: en met succes !

De frietketel in Gent, de Bosrand in Brugge en frituur Yves in Ronse bieden binnenkort deze kroket aan!

“Zo bereiken we niet enkel de mensen die graag culinaire ontdekkingen doen”, zegt Creëlle overtuigd.  “Maar ook de vele Belgen die, zoals wij allemaal, kunnen genieten van een goed bakske friet” met een “vleeske” van bij de frituur. Dat vleeske zal dus de krekelkroket worden… Heel lekker, uniek van smaak maar vooral gezond !

De krekelkroket is rond van vorm en de krekels worden er in verwerkt dus nergens is een glimp van een insect te ontwaren.”

Ook de frituuruitbaters reageren enthousiast: “De krekelkroket is erg lekker! Nu kunnen we eens iets anders aanbieden aan onze klanten!”

“Insecten verwerkt in eten, is voor sommigen mensen misschien nog een grote stap maar het kan de hongersnood in de wereld de kop indrukken… ”

De krekelkroketjes zullen vanaf het eerste weekend van oktober in deze 3 frituren te verkrijgen zijn. Uiteraard hopen Creëlle en Minne op meer frituren die deze stap durven zetten.