Van celebrities tot Michelin- koks, van zakentycoons tot popsterren, Murtoli trekt gasten uit alle hoeken van de wereld. In 2012 deed Murtoli ook dienst als locatie voor de Pirelli-kalender shoot. Geen wonder, want tussen de zee, de Corsicaanse bergen waar geen einde aan lijkt te komen, de valleien waar de rivier talmt en enkele vervallen huisjes en herbergen, ligt Domaine de Murtoli verstopt. En hoe verder we komen in het landschap, hoe meer verrast we zijn door de spectaculaire wilde natuur. De immense ruimte in de verte en de rust recht voor je neus. De grond, de zwermen vogels en het kalme platteland accentueren de vlaktes en heuvels waar enkele huisjes de zee overkijken. Een droom die werkelijkheid wordt door de volharding van een man die boer, herber- gier en hotelier is: Paul Canarelli.


Wat een verrassing om herbergen uit de 17de eeuw te ontdekken, die volledig gerestaureerd zijn met een diepge- worteld respect voor het verleden. Het resultaat kan je zien aan de muren waar de droge stenen het karakter uit die tijd weerspiegelen, aan de grandeur van de deuren, aan de eeuwenoude dakpannen, aan de charme van de boog die de stenen trap ondersteunt en aan de elementen die er altijd al waren: arcades en balken, eiken plankenvloeren en oude Franse terracotta tegelvloeren, luiken en deuren in kastanjehout, natuurtinten en kalkmuren, stenen gootstenen… Elke herberg baadt in zijn eigen authentieke harmonie en beschikt over een zwembad en eigen personeel.

De grootste charme van het domein is dat het een compleet eigen universum is. Vissen, jagen, paardrijden, zwemmen en grenzeloos wandelen over de akkers. Uitkijkend over de zee, de heuvels en verre verten, het is een onbeschrijflijke gewaarwording van zuivere puurheid. 2500 hectaren bieden genoeg plek voor de zeventien woningen of herbergen, die allemaal op uitzonderlijke wijze geres- taureerd zijn. Valérie Canarelli zorgt voor de logistiek op het domein: het ontvangen van de gasten, het installeren van de gasten in hun herberg en het uitleggen van alle activiteiten. Het warme welkom en de niet aflatende aandacht voor hun gasten is een kunst die het team van Murtoli, in het bijzonder Paul en Valérie, heel goed beheersen.

Lees verder over Het Best Bewaarde Geheim van Corsica in de nieuwe Rest & Relax issue van Talkies Magazine!