A women who doesn’t wear perfume has no future

Het is bijna zover! Volgende maand komt Chanel voor het eerst sinds 15 jaar met een nieuwe geur. Het Franse modehuis lanceert het parfum Gabrielle als ode aan ontwerpster Coco Chanel. Eerder dit jaar kwam onder diezelfde naam de nieuwste it-bag van Chanel uit. What can we say, Madame Chanel blijft een iconische bron van inspiratie.

Het jaar 2017 staat voor Chanel geheel in het teken van oprichtster Gabrielle Chanel. Na een musthave handtas met die naam te hebben gedoopt, komt er nu ook een nieuw parfum met als muze Gabrielle Chanel.

Witte droombloemen 

De nieuwe geur is samengesteld door parfumeur Olivier Polge, die het parfum omschrijft als ‘abstract floral’. Gabrielle eau de toilette is in tegenstelling tot de meeste geuren van het huis een écht bloemenparfum. Polge stelde een witte droombloem samen aan de hand van zijn favoriete bloemen zoals ylang ylang, jasmijn, tuberoos (nachthyacint) en oranjebloesem. De topnoten zijn mandarijn, grapefruit en zwarte bes, met hartnoten van tuberoos, Ylang-Ylang, jasmijn en oranjebloesem. Sandelhout en muskus zijn de basisnoten. Het parfum is heel bloemachtig, maar niet te zwaar en zeer toegankelijk.

Screen Shot 2017-07-11 at 13.54.05

Een flacon om u tegen te zeggen

Het parfum is voor ieder wat wils, in een flesje! Over flesjes gesproken; de flacon van Gabrielle is een pareltje! Los van de heerlijke geur is het parfumflesje een musthave voor je collectie. Het vierkante flesje oogt elegant maar bovenal vertrouwd. Ook al zie je duidelijk signature Chanel elementen, er is ook innovatie met de creatie van het flesje gemengd. Het glas van de flacon is dunner dan ooit tevoren. Hiermee breekt Chanel de traditie dat een luxe parfum normaliter in een zwaar flacon met dik glas zit. Het modehuis wil op deze manier de parfumsubstantie op de voorgrond zetten. De creatie van dit technologisch hoogstandje met extra dunne wanden heeft dan ook jaren geduurd. Zo is de marloquette – de glasdruppel die gewoonlijk op de bodem van de flacon te zien is – naar buiten verplaatst en gepolijst. De kleur van de dop is matte lamé en houdt het midden tussen zilver en goud, met inspiratie uit de haute couture stoffen van het Franse modehuis.

gabrielle_chanel_parfum_fles

Leuk om weten

Het gezicht van het Gabrielle parfum is niemand minder dan actrice en Chanel ambassadeur Kristen Stewart. De campagnebeelden zijn gefotografeerd door de Brit Ringan Ledwidge en worden in september van dit jaar bekendgemaakt. Het parfum zelf ligt vanaf 1 september in de parfumerie maar is vanaf 19 augustus in de webshop van Chanel verkrijgbaar. Voor een flesje van 50 ml betaal je 103 euro, een fles van 100 ml kost 146 euro. Let the countdown (en het sparen) begin!

Wat is jouw favoriete Chanel geur?