Niets leuker om te geven of te krijgen dan een lekker geurtje! Toch zijn parfums als cadeau vaak wat voorbijgestreefd en krijgt vrouwlief graag iets specialer voor Sint Valentijn. Acqua di Parma biedt de oplossing met de speciale editie van ‘Gelsomino Nobile’.

‘Jasmijn’, een bloem die al in de oudheid Italiaanse zuilen en gevels versierde en te vinden is in de oudste aristocratische tuinen, siert ook het flacon van dit parfum. Een delicaat en gestileerd motief van bloemblaadjes in 24-karaats bladgoud wordt door vaklui uit Toscane met de hand op het flacon aangebracht.  Het ambachtelijk proces zorgt ervoor dat elk flesje uniek is. Het bladgoud wordt op het flacon aangebracht, moet zo’n 4 uur drogen zodat het perfect gefixeerd is. Dan pas kan men aan de gravure beginnen. Het werk is zo complex dat er slechts 100 exemplaren per dag kunnen geproduceerd worden.

[av_gallery ids=’3098,3099,3100,3101,3097′ style=’thumbnails’ preview_size=’portfolio’ thumb_size=’square’ columns=’5′ imagelink=’lightbox’ lazyload=’deactivate_avia_lazyload’]

Zoals steeds doet het merk beroep op uitzonderlijke plekken voor het zoeken van grondstoffen voor het parfum. Voor dit parfum koos men gradiflorumjasmijn, gekweekt in Calibrië. Daarbij komen nog opgewekte toetsen van jasmijn en roze peper, verleidelijke tuberoos, oranjebloesem, cederhout en muskus.

Het resultaat is een sensuele, delicate en spontane geur, een parfum met rijke elegantie voor elegante, sensuele vrouwen.

Gelsomino Nobile special edition vanaf februari verkrijgbaar – €138 (richtprijs)