Meer dan twintig jaar geleden is het dat er nog een eenmanstentoonstelling gewijd werd aan Eugène Leroy in België (Namen). Vanaf morgen kun je voor het eerst in Brussel terecht om een deel van het oeuvre van de schilder te bewonderen die zijn hele leven op de geografische en culturele grens tussen Frankrijk en België leefde en werkte.

Galerie Nathalie Obadia stelt 9 schilderijen en 13 houtskooltekeningen tentoon, allen tot stand gekomen tussen 1989 en 1999 een belangrijk decennium voor de schilder als gevolg van de internationale erkenning die hij op dat moment krijgt. Vooral de houtskooltekeningen die worden tentoongesteld zijn van groot belang om tot inzicht te komen in het werk van Leroy, een fascinerend en toch miskend deel van het meditatieve oeuvre van de kunstenaar.
In de woorden van Jean Clair: “Hij legde zich er op toe niet de gelijkenis, maar wel het onbepaalde, het ongrijpbare en het onvoorziene te vatten.”

 

[av_gallery ids=’2941,2942,2944,2943,2940′ style=’thumbnails’ preview_size=’portfolio’ thumb_size=’portfolio’ columns=’5′ imagelink=’lightbox’ lazyload=’deactivate_avia_lazyload’]

 
Van 8 januari tot 8 maart 2014 brengt Galerie Nathalie Obadia hulde aan één van de grootste Franse schilders van de tweede helft van de 20ste eeuw. 
 
Charles Decosterstraat 8
1050 Brussel
Dinsdag tot vrijdag 10-18u
Zaterdag 12-18u