Soms duikt er ineens een nieuw label op dat direct de harten weet te stelen. Elliot en Ostrich is zo’n parel. De tijdloze 18-karaats juwelenlijn is even uniek als tijdloos én is verrassend betaalbaar. De lijn kenmerkt zich door verfijning, diamanten en edelstenen, die een voor een worden geselecteerd door eigenaresse Jennifer Elliot, een Antwerpse dame met Zuid-Afrikaanse roots. We spreken Jennifer over haar inspiratie voor de juwelenlijn.

Elliot en Ostrich, juwelen van Belgische bodem!

Welke Afrikaanse invloeden zien we terug in de collectie?

Ostrich is Engels voor struisvogel. De struisvogel verwijst naar mijn Afrikaanse roots. Ik ben geïnspireerd door Afrika op verschillende manieren. Ik ben geboren in Pretoria, heb in Kaapstad gewoond en ben daar ook getrouwd. Ook heb ik als kind in Botswana gewoond. Op dit moment pendel ik tussen Kenia en Antwerpen. De filosofie van ‘write your own moments and celebrate meaningful moments’ is typisch Afrikaans en ook de kleuren van de edelstenen zijn een knipoog naar mijn wortels. Ik denk ook wel dat de sieraden een combinatie zijn tussen relaxed en refined. Exclusiviteit en elegantie komen ook voort uit de combinatie van mijn roots, Antwerps en Afrikaans. Ik mix graag materialen, wat weer een relaxte vibe geeft en dat is weer meer Afrikaans.’

Hoe ziet de collectie eruit?

‘De collectie is gemaakt om meaningful moments te vieren. Omdat een herinnering blijvend is, moet het juweel ook tijdloos zijn en elke dag gedragen kunnen worden als reminder aan een speciaal moment. Ik heb zonder compromis gekozen voor kwaliteit. Daarom heb ik gekozen voor 18-karaats goud. De juwelen worden met de hand gemaakt in Antwerpen, met zowel diamanten als gekleurde edelstenen. Een deel van de collectie bestaat uit robijnen en saffieren, wat meer traditioneel is, en er is ook een aantal ontwerpen waarbij gekozen is voor kleurrijke pasteltinten, zoals amethist. Duurzaamheid is voor mij belangrijk.’

Voor wie heb je de collectie ontworpen?

‘Mijn doelgroep bestaat uit echt moderne vrouwen tussen de 25 en 45 jaar; ze durven hun eigen verhaal te schrijven, willen hun dromen achternagaan en iets bereiken in het leven. Vrouwen met een drukke levensstijl die bijvoorbeeld een carrière combineren met een kind en hobby’s. Deze vrouwen zoeken een juweel dat ze nu en in de toekomst kunnen dragen. Vrouwen die oog hebben voor kwaliteit en verfijning.’

Wat is de missie van Elliot en Ostrich?

‘Ik wil vrouwen inspireren om dichtbij zichzelf te blijven en om hun dromen achterna te gaan. Ikzelf heb dat ook gedaan en dat heeft mij ertoe gebracht mijn eigen juwelenlijn te starten. Het is belangrijk dat je daar heel veel voldoening uithaalt. Je ziet gelukkig steeds meer vrouwen die hun eigen juwelen kopen, een heel mooie ontwikkeling. Ik ben oprichter van Mizbiz, waarvoor ik empowering netwerkbijeenkomsten organiseer voor professionele vrouwen om hen te helpen hun dromen en doelen te realiseren.’