Een 6 liter V12-biturbomotor op de vooras die met 530 pk nog meer vermogen heeft dan zijn voorganger. Groter en sterker, maar toch lichter en verbruiksefficiënter (11.1 liter/100km ); dat vat de nieuwe Mercedes S600 mooi samen.

De wagen werd voorgesteld op de North American International Auto Show (NAIAS) in Detroit en is ongetwijfeld het nieuwe topmodel voor het Duitse merk. Naast het grotere vermogen ging ook de cilinderinhoud van 5.513 naar 5.980 cm3. Voor het eerst beschikt de wagen over een start-stopfunctie en voldoet de S600 aan de Euro 6 – emissienorm.

Meer dan ooit geven hi-tech elementen de indruk dat de wagen bijna op zichzelf zou kunnen rijden. Een LED Intelligent System, Magic Body Control met Road Surface Scanning, rijassistentiepakket (blinde hoek, stuurcontrole, autonoom remmen) en ga zo maar door. In de wagen zien we twee displays in het dashboard die alle nodige informatie tonen. het infotainment systeem is trouwens ook vernieuwd en werkt nu op een gelijkaardige manier als een smartphone; touchpad en geschrift- en stemherkenning.  Om veiligheidsredenen worden de snelheid en navigatie-informatie geprojecteerd op de voorruit, binnen het gezichtsveld van de bestuurder. Op deze manier ontstaat er zo weinig mogelijk afleiding.

Weetje: Mercedes-Benz is het enige top 10-merk dat in 2013 nog groeide, namelijk met 4.2%.

[av_gallery ids=’3076,3074,3075′ style=’thumbnails’ preview_size=’portfolio’ thumb_size=’square’ columns=’3′ imagelink=’lightbox’ lazyload=’deactivate_avia_lazyload’]

Deze S600 ‘limo’ zal enkel met lange wielbasis en – uiteraard – met erg luxueuze uitrusting vanaf maart te bestellen zijn.  
 
Bron: Luxuo, Top Gear