Op zoek naar een authentiek stukje Frankrijk, naar grenzeloze gastvrijheid en mogelijk nog meer verwennerij? Dan is Villa Cathérine dit jaar jouw zomerse verborgen parel.

Ergens te midden van de groene dennenheuvels van de Provence bevindt zich al meer dan vijftien jaar de klasse Chambre d’Hôtes Villa Catherine dat wordt uitgebaat door een sympathiek Nederlands Koppel en in het verleden al genomineerd werd voor de titel van ‘Beste Bed and Breakfast’.

Wat Villa Catherine dan zo goed kan? Jou even van de wereld doen verdwijnen. De villa ligt aan een doodlopend wegetje gelegen in een oase van rust tussen de vele olijfbomen en met een killer view op de prachtige Provence .

De gastenkamers en het appartement werden ingericht in die typisch romantische, rustieke stijl. Ze bevinden zich één voor één op de begane grond en beschikken allemaal over  een riante badkamer en een knus terrasje dat zich nestelt tussen de Fauna en Flora. Het luxe ontbijt wordt elke ochtend geserveerd op het hoofdterras waarbij je tijdens je vers geperste fruitsap en gebakken eitje uitkijkt op de heuvels van het feêrieke dorpje Flayosc. Naast de drie gastenkamers kan je ook opteren voor het mooie appartement dat beschikt over een eigen keuken.

Top-of-the-bill is ongetwijfeld de full option poolhouse die grenst aan het prachtige zwembad en beschikt over een grote keuken, een chill out corner, een blitse BBQ en verscheidene lounge zetels. Een heerlijk “Felderhof gevoel” zoals één van de gasten het ooit beschreef.

Toch even zin om de beentjes te strekken in het dorp? Op minder dan vijf minuten wandelen ben je al in het centrum van het Provençaals dorpje Flayosc. De vele fonteinen, het kerkje op de heuvel en het leuke straatje met winkeltjes met diverse restaurants, bistro’s en terrassen. Een charmante Provençaalse markt. Nergens anders krijg je dit heerlijke zen-gevoel.

Niks moet, alles mag…

www.villacatherine.com