Naoned, het brillenmerk uit de Franse Grand-Ouest, lanceert na jarenlang onderzoek haar exclusief paradepaardje en een unicum in de optische wereld, de Dôn! De collectie omvat vier ecologisch verantwoorde modellen die één voor één vervaardigd zijn uit Algen! De collectie helpt de plasticvervuiling te verminderen en dit zowel op het land als in zee.

 

Voor de Dôn-collectie ging Naoned de samenwerking aan met een Bretons bedrijf gespecialiseerd in ‘blauwe chemie’. Naoned was meteen gefascineerd door het idee dat algen een realistisch alternatief kunnen vormen voor kunststoffen op basis van petroleum. Algen hebben immers van nature talrijke voordelen want ze vormen een onuitputtelijke, snel hernieuwbare en composteerbare grondstof.

 

De ruwe schoonheid van de algen is zichtbaar in de kenmerkende nerfstructuur en de pigmentatie. Naoned streefde naar een hybride combinatie van de moderne, sobere ‘matheid’ van de algen en de schittering van verguld metaal, die de collectie een gedurfde elegantie geeft.

 

Wil jij een ecologisch verfijnde bril van Naoned op je neus? Dat kan! Vanaf oktober is het stijlvolle design te koop bij onder andere Optiek Stoot en Optiek Philip Hoet in Antwerpen.

Het kostenplaatje van het prachtstuk? Een kleine €400 euro en dat hebben wij bij Talkies er natuurlijk voor over om onze aarde “mooier” te maken.