Gisterenavond vielen in het London Coliseum verschillende ontwerpers, modellen en anderen in de prijzen tijdens de British Fashion Awards. Ook enkele designers die in ons magazine in de schijnwerper werden geplaatst, werden gisteren trouwens beloond voor hun creativiteit en succes.

De grote winnaar van de avond was zonder twijfel Christopher Bailey die voor zijn werk bij Burberry niet alleen de award voor Menswear Designer of the Year kreeg, maar ook die voor Brand of the Year.
De award voor Womenswear Designer of the Year ging naar een andere Christopher: Christopher Kane. Kane viel ook in 2009 en 2011 al in de prijzen op de British Fashion Awards.
In het pas uitgebrachte, vernieuwde Talkies Magazine schonken we aandacht aan nieuw, jong talent in de modewereld dat  in dit artikel kwam ook JW Anderson aan bod. Deze jongeman won gisterenavond de New Establishment Award, Talkies Magazine had het zowaar voorspeld.
Nog jonge wolven om in het oog te houden zijn Simone Rocha en Agi & Sam, zij namen de Emerging Designer Award voor respectievelijk vrouwen- en mannenmode mee naar huis.
Op vlak van accessoires vielen voornamelijk de excentrieke schoenen van Nicholas Krikwood in de smaak bij de jury, hij kreeg de award voor Accessories Designer of the Year. Opkomend talent binnen diezelfde categorie en van een heel andere stijl is Sophia Webster.
Gezien de algemene globalisering van de modewereld wordt op de British Fashion Awards ook een award uitgereikt voor International Designer of the Year. Onder andere Raf Simons was hiervoor genomineerd. Jammer genoeg haalde onze landgenoot het niet, Miuccia Prada ontving de award uit de handen van Gwyneth Paltrow.
Voor de inspiratie die ze levert aan de mode-industrie en de invloed die ze er al 3 decennia uitoefent ontving Lady Amanda Harlech de Isabella Blow Award for Fashion Creator. Ze onder meer al aan de zijde van John Galliano en Karl Lagerfeld.
Een van de belangrijkste awards van de avond, de Outstanding Achievement in Fashion Award, werd uitgereikt aan Terry en Tricia Jones. Het koppel leverde ongeziene bijdrage aan de modewereld sinds 1980 met hun i-D Magazine.
Verder werden nog twee mode-iconen voor hun 25 jaar lange carrière beloond in het London Coliseum: Suzy Menkes en Kate Moss. Suzy Menkes schuimt sinds 1988 als reporter nationale en internationale mode-evenementen en modeshows af. Ze werkte als moderedacteur voor The International Herald Tribune en nu voor The International New York Times. De naam Kate Moss hoeft uiteraard geen uitleg, haar modellencarrière en invloed op de modewereld worden met deze award nogmaals bevestigd en gevierd.
Een andere model dat gevierd werd was -hoewel iedereen gokte op Cara Delvingne- Edie Campbell. Zij kreeg de award voor Model of the Year.
Tijdens de British Fashion Awards wordt ook een designer beloond voor de verspreiding van zijn label binnen de media en dit vooral via ‘the red carpet’. Dit jaar won de Brit Erdem Moralioglu deze award. Zijn vrouwelijke, moderne en elegante ontwerpen zijn erg geliefd bij celebs als Keira Knightly en Gwyneth Paltrow.
Er rest ons tot slot nog een laatste award die gisteren werd uitgereikt, de British Style Award. Deze award is enkel gebaseerd op stemmen van het publiek en dus niet van de jury, hij ging dit jaar uit naar Harry Styles, lid van de boysband ‘One Direction’. Hij kreeg de award uit handen van Alexa Chung, deze fashionista won diezelfde award al drie keer.

Bij deze weten we alweer waar we komende zomer de meest fashionable kledij moeten halen of bij wie we inspiratie op kunnen doen!

Foto’s: Dan Sims
Bron: British Fashion Council

[av_gallery ids=’2678,2679,2685,2689,2692,2688,2690,2683,2687,2680,2691,2686,2681,2682,2684′ style=’thumbnails’ preview_size=’portfolio’ thumb_size=’portfolio’ columns=’3′ imagelink=’lightbox’ lazyload=’deactivate_avia_lazyload’]