Jewelry is art that lasts forever

Deze maand is TALKIES all about hippies en boho chic. Wij selecteerden drie Belgische juwelenmerken die de Ibiza feel volledig omarmen. Aangezien juwelen een absolute must zijn voor de boho stijl.

I.MA.GI.N. JEWELS

Feather necklace #imaginjewels

A post shared by I.Ma.Gi.N. Jewels Official (@imaginjewels) on

Wat gebeurt er wanneer een goudsmid en een diamantslijper de handen in elkaar slaan? De creatie van merkwaardige juwelen. Dat is bij juwelenontwerpster Margaux Spruyt en edelsteenexpert Gilles Van Gestel niet anders. De samenwerking van het Antwerpse ontwerpkoppel leidde in 2013 tot het ontstaan van I. MA.GI.N. jewels.

Het creatieve duo ontwerpt samen met hun team tijdloze collecties van elegante juwelen. Verfijning gegarandeerd met zilver, goud, verguld zilver, edele en halfedelstenen. Het merk is geboren in de stad van de diamanten maar telt buiten Antwerpen nog vier winkels. In Brussel, Gent, Knokke en Luik tref je een wereld van verfijning en expertise. De prijzen gaan van 20 tot 395 euro.

ATELIER CLASH

https://www.instagram.com/p/BA4SpsYRpyE/?taken-by=atelierclash

Een sterke drang om creatief te zijn en een honger naar ondernemen leidde tot Atelier Clash. Tijdens een concert in 2013 kreeg Brigitte Peeters het idee om interieuritems van over de hele wereld te verzamelen. Door een overload aan enthousiasme en bakken inspiratie werd het project meer dan dat. Zo kwam er ook een juwelenlijn die geïnspireerd is op IJsland in de zomer. Het is een fusie van contrasten waarbij pure edelstenen centraal staan. Het is als het ware een ‘clash’ van onverwachte materialen. Alle sieraden hebben een speciale sluiting waardoor je eindeloos kunt combineren en tot drie halskettingen aan elkaar kunt bevestigen. Prijzen starten vanaf 29 euro. Je koopt Atelier Clash o.a. bij STAY Boutique in Antwerpen of online.

ALICE SPRINGS

https://www.instagram.com/p/BTNNmG7DYhl/?taken-by=alicespringsjewelry

De juwelen van Alice Springs zijn geïnspireerd op de kleuren en geometrie in de natuur, mystieke godinnen en moderne muzen. Ze combineert traditionele skills met een moderne esthetiek. De collecties van Alice bestaan uit juwelen die gemaakt worden van gerecycleerde en natuurlijke materialen zoals gekleurd plexiglas, goud, zilver maar ook stenen en hout.  De collectie wordt slechts eenmaal per jaar gelanceerd, in combinatie met limited editions en custom made bestellingen.

Welk merk is jouw favoriet?