We kennen het allemaal wel, dat verschrikkelijke gevoel wanneer we na de feestdagen een lange trap op moeten of wanneer die ene broek zonder stretch ineens niet meer past… Nu is het als full-time werkende vrouw niet altijd makkelijk na het werk, de was en de plas ook nog eens de energie te vinden het huis of je zetel te verlaten om te gaan sporten.

DVD’s met fitnessoefeningen bestaan al langer, maar word je snel beu. Ze zijn natuurlijk niet zo echt of motiverend als een live-begeleider. Je kan nu ook live lessen van de beste Amerikaanse sportcoaches volgen van in je eigen woonkamer.

Ballet Beautiful bijvoorbeeld biedt de mogelijkheid op een interactieve manier live balletles volgen. Via de webcam zijn alle sporters en de begeleidster Mary Helen Bowers – die Nathalie Portman opleidde voor haar prestaties in Black Swan – virtueel verbonden, zo kun je vragen stellen, even bijpraten of gewoonweg je oefeningen meedoen met de rest. Wie liever individueel les krijgt, kan dit ook aanvragen. Je bekijkt het lessenschema, schrijft je in en voor 35 dollar per les of 280 dollar per maand ben je al snel weer die prima ballerina die je ooit in je jongere jaren bent geweest. Je kunt er echter ook voor kiezen video’s te streamen tegen een zachter prijsje. Victoria’s Secret Angels als Lindsay Ellingson, Miranda Kerr, Doutzen Kroes en Lily Aldridge vertrouwen op Ballet Beautiful voor hun sterk maar vrouwelijk catwalkfiguurtje. Bowers ontwikkelde tot slot ook een specifiek work-out schema voor zwangere vrouwen ‘Ballet Baby‘.

[av_image src=’https://www.talkiesmagazine.be/web/wp-content/uploads/2013/12/img_logo.png’ attachment=’2910′ align=’center’ animation=’no-animation’ link=” target=”]

Voor wie ballet net iets te rustig is brengt Physique 57 een alternatief. Hoewel deze work-out dankzij een ultra-Amerikaanse aanpak al meer doet denken aan de typische DVD’s die we overal vinden, is de live begeleiding toch net iets persoonlijker. Hier is er geen sprake van interactie zoals bij Ballet Beautiful maar dat is dan ook te merken in de kostprijs. Bij Physique 57 betaal je 5 tot 10 dollar per les of 57 dollar per maand. De combinatie van stretchen, cardio- en krachttraining maakt deze work-outs voor thuis makkelijk en effectief. Bovendien belooft men al resultaat na 8 lessen!

[av_image src=’https://www.talkiesmagazine.be/web/wp-content/uploads/2013/12/physique_shop_gettingstartedonline.jpg’ attachment=’2911′ align=’center’ animation=’no-animation’ link=” target=”]