Art Truc Troc bestaat 10 jaar in zijn huidige vorm en dat wordt gevierd met een speciale editie. Dit jaar zal er, naast een afdeling hedendaagse kunst, ook een designafdeling zijn op de expositie. In samenwerking met MAD Brussel kun je in februari dus niet enkel bieden op hedendaagse kunst, maar ook op design van gevestigde waarden en nieuwe talenten binnen deze boeiende wereld. Het tentoonstellen van de werken wordt bovendien gecombineerd met live performance en muziek, wat een nog specialere atmosfeer zal creëren.

Meer dan 300 artiesten nodigen je op 7, 8 en 9 februari uit om hun werken te komen bewonderen, maar vooral om een ruildeal voor te stellen. Zo zit Truc Troc echter in elkaar: wanneer je een kunst- of designwerk ziet dat je interesseert, kun je jouw bod op een post-it naast het werk achterlaten. De kunstenaar beslist dan later  om je al dan niet te contacteren in verband met je voorstel. Het leuke aan deze beurs is dat je geen geld biedt op de werken, er is hier sprake van een soort ruilhandel. Je bent volledig vrij wat je in ruil voor het werk aanbiedt. Dit kan gaan van een dienst die je verleent – je kan de kunstenaar bijvoorbeeld voorstellen een maaltijd voor hem te bereiden – tot een trip naar bijvoorbeeld een villa in Italië. Alles kan: hoe orgineler, hoe beter!

Het achterlaten van post-its wordt een soort spel waar je volledig kan in opgaan, zonder natuurlijk te vergeten dat het hier gaat om een echt bod dat je plaatst op een werk van een artiest.
Art Truc Troc vormt op deze manier een meer toegankelijke en vooral leuke manier om kunst te bekijken en misschien in huis te halen.

Op zaterdag 8 februari organiseert de ‘Ligue Des Familles’ samen met het Wolubilis Cultureel Centrum een speciale rondleiding voor ouders en hun kinderen. De rondleiding prikkelt de verbeelding en ambieert discussies over hedendaagse kunst, uiteraard op kindermaat. Nadien volgt voor het hele gezin een culturele en speelse workshop in het Bozarlab (start: 10u30, €5, kinderen gratis, reserveren kan hier).

 

Art Truc Troc & Design
Bozar
Ravensteinstraat, 23
1000 Brussel
Openingsuren:
Vrijdag 7/02/14: 19 – 2 uur
Zaterdag 8/02/14: 14 – 21 uur
Zondag 9/02/14: 10 – 18 uur
Inkomprijs:
8€ ter plaatse – 5€ in voorverkoop
Gratis onder de 12 jaar
http://tructroc.be