CollageHet modeseizoen is weer volop begonnen en de belangrijkste steden staan de komende weken in het teken van mode en alles wat daarbij komt kijken. Ook Parijs is vanaf 23 september 11 dagen het modecentrum waar duizenden journalisten en fashionista’s naar toe stromen voor de presentatie van de lente-zomercollecties van de Haute Couture en Prêt a Porter. Voorafgaand aan de Paris Fashion week speelt er echter een ander groot evenement af in de stad van de ‘liefde’ en het ‘licht’.

De Biennale des Aniquaires onthaalt van 11 tot 21 september 2014 onder de mythische glazen koepel van het Grand Palais, de belangrijkste verzamelaars, kopers en liefhebbers van kunst voor wat wordt beschouwd als het meest prestigieuze evenement ter wereld op het gebied van kunst.

Voor de 27ste editie heeft Christian Deydier, Voorzitter van het Syndicat National des Antiquares, beroep gedaan op Jacques Grange, een decorateur wiens talent wereldwijd erkend is. Hij zal de tuinen van Versailles oproepen onder de prestigieuze glazen koepel van het Grand Palais, dankzij de belangrijke wedstrijd van tuiniers in het Château De Versailles et de Trianon.

81 exposanten, galeriehouders en handelaars, essentiële spelers van de kunstmarkt en hoge juweelkunst, waaronder de belangrijkste namen, stellen er uitzonderlijke kunstwerken, objecten en juweelstukken voor.

Deelnemers uit België zijn, Berko Fine Paintings uit Knokke, Boon Galerie, Didier Claes en Gisele Croes, alle drie afkomstig uit Brussel.

Data: van donderdag 11 tot zondag 21 september 2014 van 11 tot 20 uur (tot 23 uur op donderdag 11, dinsdag 16 en donderdag 18 september) Op zondag 21 september sluiten de deuren om 19 uur.

Plaats: Grand Palais, avenue Winston Churcill, Paris 8ème

www.biennale-­‐paris.com